Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017

Η αξία του χρόνου..
Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος, λέει ο λαός. Το πως προσεγγίζεται ο χρόνος από τον καθένα διαφέρει κατά πολύ όμως. Πώς γίνεται όμως αυτό, αφού η μονάδα μέτρησης είναι κοινή για όλους; Όλα κρίνονται στην ποιότητα του χρόνου. Ο χρόνος γίνεται εχθρός μας, όταν ο εαυτός μας δεν είναι φίλος μας. Υπάρχουν φορές που νομίζουμε πως ο χρόνος δεν περνάει με τίποτα. Σίγουρα όλοι το αισθάνονται αυτό στις δυσκολίες τους. Ο χρόνος τότε μοιάζει πραγματικά ''ακίνητος''.

Εν αντιθέσει, όταν κάτι καλό συμβαίνει, ο χρόνος μοιάζει να κυλάει σαν τρεχούμενο νερό. Άλλες φορές αναμένουμε διακαώς να περάσει ο καιρός και άλλες να μείνει στις ωραίες στιγμές που βιώνουμε. Τόσο αντικρουόμενο συναίσθημα, προκαλεί στον άνθρωπο ο χρόνος. Μας λείπει το τώρα και ψάχνουμε να βρούμε την σημασία στο χθες και στο αύριο.

 Όσο περισσότερο χρόνο νομίζουμε πως έχουμε, τόσο λιγότερα πράγματα πράττουμε. Δεν αφουγκραζόμαστε τον εαυτό μας και τις ανάγκες του. Αντίθετα, βάζουμε τα θέλω μας και τις ανάγκες του εαυτού μας, σε δεύτερη μοίρα. Ο χρόνος είναι αδυσώπητος. Δεν γυρνάει πίσω για να διορθώσουμε λάθη και να βιώσουμε εκ νέου καταστάσεις. Οτιδήποτε συμβαίνει δεν αλλάζει.Δεν έχουμε χρόνο να ασχολούμαστε με δέκα χιλιάδες πράγματα , ελπίζοντας να νιώσουμε σημαντικοί για να εισπράξουμε όσα οι ίδιοι επιθυμούμε. Οφείλουμε να είμαστε παρόντες σε κάθε δράση μας στο τώρα, γιατί μόνο έτσι ο χρόνος που βιώνουμε έχει αξία.

Γράφει η Γωγώ Καραγκιόζη!

1 σχόλιο: