Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Συμβουλή σε μία νέα μητέρα...

"Τον τελευταίο καιρό μετά την εγκυμοσύνη μου αισθάνομαι έντονα αποτυχημένη..Βασικά πάντα αισθανόμουν ότι αποτυγχάνω σε όλα, ενώ βάζω στόχους καταλήγω στο τίποτα. Τώρα όμως όλο αυτό είναι πιο έντονο δεν έχω αυτοπεποίθηση κλαίω πολλές φορές μες την ημέρα, δεν μπορώ να βρω τον εαυτό μου... Από την καλοσύνη που έχω πέφτω συνέχεια θύμα δίνω και δεν παίρνω πίσω τίποτα...Πλέον και το ευχαριστώ το φοβάμαι.Είναι σαν κάτι να με κρατάει πίσω...Δεν ξέρω τι να πω...Δεν ξέρω τι να σκεφτώ..."


Ομάδα Πυθαγόρειο Θεώρημα:

Πολλές γυναίκες υφίστανται μία τέτοια κατάσταση μετά την εγκυμοσύνη τους. Άλλες πιο ήπια άλλες πάλι βρίσκονται αντιμέτωπες με την επιλόχεια κατάθλιψη. Στη δική σου περίπτωση το γεγονός πως η αυτοπεποίθηση σου και η αυτοεκτίμηση σου βρίσκονταν υπό αμφισβήτηση από πριν, ειδικά από τον ίδιο σου τον εαυτό, τότε σε μία στρεσογόνα κατάσταση, όπως είναι η εγκυμοσύνη, όλα αυτά τα συναισθήματα διογκώνονται. Τα πάντα αλλάζουν, το επίκεντρο είναι το μωρό σου και ο πρωταγωνιστής της δικής σου ταινίας είναι κάποιος άλλος. Ένας άνθρωπος οφείλει τη ζωή του σ'εσένα, αναμφίβολα αυτό είναι μία μεγάλη ευθύνη καθώς όμως και μία μεγάλη τιμή. Αν θεωρείς πως ποτέ δεν πετύχαινες τους στόχους σου, σκέψου πως κατάφερες να δημιουργήσεις ένα θαύμα και να φέρεις στη ζωή έναν άλλον άνθρωπο.
Η ευτυχία μας καθώς και η αυτοεκτίμηση μας εξαρτάται και από τον στενό μας κύκλο(οικογενειακό. φιλικό, ερωτικό). Αντί να στεναχωριέσαι για όλα όσα δεν πέτυχες σκέψου όλα όσα κατάφερες στη ζωή σου. Και ποια τελικά, απ' όλα όσα προσπάθησες τα ήθελες πραγματικά δίνοντας όλο σου τον εαυτό. Ψάξε να βρεις την αιτία, που δεν σου επέτρεψε να πετύχεις ορισμένα πράγματα στη ζωή σου. Μη ξεχνάς πως ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσεις από την αρχή, όποια κι αν είναι η ηλικία σου. Βάζοντας στόχους κινητοποιείς τη ζωή σου. Αν δεν αγαπήσεις τον εαυτό σου σίγουρα δεν θα μπορέσεις ποτέ να αγαπήσεις πραγματικά όλους τους ανθρώπους, που βρίσκονται δίπλα σου. Πριν όμως αναθεωρήσεις για κάτι τέτοιο, να θυμάσαι πως πολλές φορές έχουμε στη ζωή μας ανθρώπους τοξικούς, που ποτέ δεν ακούμε μία ευχάριστη κουβέντα από αυτούς. Αφού έχεις μία ζωή είναι ευκαιρία να απομακρύνεις όλους τους τοξικούς ανθρώπους από αυτή. Είναι σημαντικό να περνάς λίγο χρόνο μόνη σκεπτόμενη τί έδωσες και τί πήρες. Οι άνθρωποι φαίνονται στα εύκολα και στα δύσκολα. Κάποιοι περνούν με επιτυχία τις δοκιμασίες μας, άλλοι πάλι αποτυγχάνουν. Όσο κι αν ψυχολογήσεις έναν άνθρωπο δεν θα μπορέσεις εύκολα να καταλάβεις αν όντως είναι ο σωστός. Άνοιξε τα χαρτιά σου όταν θα είσαι σίγουρη πως και να πληγωθείς δε θα το μετανιώσεις, γιατί αυτόν τον άνθρωπο τον αγαπάς πραγματικά. Μη φοβάσαι το "ευχαριστώ", απλώς να είσαι προσεκτική με το "σαγαπώ" και το "συγγνώμη", όχι μόνο αυτό που ακούς αλλά και αυτό που προφέρεις.
Πάντα, όμως, ένας ειδικός είναι απαραίτητος στη ζωή μας. Υπάρχουν οικονομικοί τρόποι οι οποίοι σου επιτρέπουν να επισκεφθείς έναν ψυχολόγο, όπως μέσω του δήμου της περιοχής σου.
Αν θεωρείς πως δεν είσαι αρκετά σημαντική σκέψου πως για ένα μικρό πλασματάκι είσαι όλη του η ζωή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου