Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Να φεύγεις!


   Κανείς δεν φεύγει μόνο για να ξεφύγει από την πραγματικότητα που έφτιαξε. Κυρίως φεύγει για να εξερευνήσει τις νέες πιθανότητες πραγματικοτήτων που απλώνονται μπροστά του. Όταν νιώθει κανείς δέσμιος των αισθήσεων του οφείλει να φεύγει. Η ζωή από μόνη της σε κάνει να θες να προσφέρεις και να τολμήσεις να θέλεις. Την στιγμή που θα κλειστείς στον μικρόκοσμο σου, θα αρχίσεις να νιώθεις θλίψη και στεναχώρια.
  Η θλίψη αλλοιώνει άλλωστε, όλα τα πρόσωπα. Σε κάνει να βλέπεις τον εαυτό σου μέσα από την ματιά των άλλων ανήμπορο, σκυθρωπό και αβοήθητο. Γίνεσαι πιόνι και έρμαιο στα χέρια των κοινωνικών πεπραγμένων. Κόντρα στην ''ενηλικίωση'' που σου πλασάρει το κοινωνικό πλέγμα, τόλμησε να ζήσεις με τα δικά σου θέλω. Βασίσου στον εαυτό σου, στις δυνάμεις σου και όχι στα πιστεύω των άλλων. Να διώχνεις από κοντά σου τους ανούσιους ανθρώπους, τα ημίμετρα και τα στεγανά.
  Ας σταθείς πλάι σε ανθρώπους που νιώθεις να παλεύουν με την ζωή τους. Σίγουρα χωρίς να το καταλάβεις θα σε παρασύρουν με την ορμή τους για να ζήσουν. Θα σου προκαλέσουν τον αβίαστο σεβασμό και συνάμα θαυμασμό και θα διώξουν από την ψυχή σου οποιοδήποτε συναίσθημα ζήλειας και φθόνου. Όταν κατορθώσεις και αποκολληθείς από τα στεγανά και την απληστία της κοινωνίας, θα σε κατακλύσει η εσωτερική σου δύναμη. Σε αυτόν τον δρόμο θα ξεκινήσεις να ζεις.

Θα μπορέσεις να βρεις το δικό σου μονοπάτι στη ζωή. Θα νιώθεις σίγουρος για τον εαυτό σου, έχοντας αυτογνωσία. Έτσι όλα θα μπορούν να σου ανήκουν, μα απολύτως τίποτα δεν θα σου χαρίζεται.

Γράφει η Γωγώ Καραγκιόζη!

1 σχόλιο: