Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΦΥΛΟ


    Περίεργες οι ανθρώπινες σχέσεις , δεν βρίσκεις ;  Σε μία σχέση που οι δύο ζουν σαν ένα και ο ένας για δύο έρχεται  η  μέρα εκείνη που θα πρέπει να λογαριαστούν  για όσα έταξαν . Να σταθούν ο ένας αντικριστά στον άλλον κι να δουν τι χτίζανε τόσα χρόνια. Η Μοίρα που τους έδενε απλώνει το χέρι της και προσπαθεί να αναπνεύσει ανάμεσα τους. Μα η κοινή πορεία σταματά εκεί. Ο ένας στράφηκε αριστερά κι ο άλλος δεξιά.
     Οι δύο μαλωμένοι ενήλικες, πλέον , στέκονται πλάτη με πλάτη . Απόμακροι… Σχεδόν σαν  ξένοι . Είναι που η περηφάνια  και ο εγωισμός  αυξάνονται με την ηλικία . Μα το παιδί που κρύβουν μέσα τους  επιζητά την επαφή.  Δημιουργείται , λοιπόν , μια κινητήριος δύναμη που παρακινεί τον κόσμο να παλεύει να κερδίσει τον σύντροφό του. Στόχος του ; Να μπορέσει να δει τι στο καλό σκέφτεται… Ποιά  να είναι άραγε τα συναισθήματά του ; Τι επιζητά επιτέλους;
     Η γιαγιά μου λέει ότι οι άντρες γεννιούνται , δεν γίνονται.  Όπως μου είπε ο αληθινός άντρας είναι εκείνος που κατανοεί τα λάθη του , παίρνει την ευθύνη των πράξεων του κι έχει το θάρρος να πει την αλήθεια και να ζητήσει συγνώμη. Θα συμπληρώσω , όμως , πως η ζωή σμιλεύει τους άντρες. Τους δυναμώνει , τους κάνει ομορφότερους. Επιζητούν την επικοινωνία και μία γυναίκα που θα μπορεί να μοιραστεί τους φόβους του. Όσον αφορά τις φάσεις οικειότητας  που περνούν θα τους παρομοίαζα με ένα λάστιχο. Όταν το τραβάμε τεντώνεται μέχρι ένα σημείο και μετά επανέρχεται στην αρχική του θέση. Πλησίασμα , απομάκρυνση και πάλι πλησίασμα.
    Οι γυναίκες , απ΄ την άλλη , μοιάζουν με κύμα . Όταν αισθάνονται να αγαπούν βρίσκονται στα ύψη και σαν κύμα μετά πέφτουν. Δίνουν  τις ευκαιρίες τους δύσκολα καθώς ως κορίτσια σκόρπισαν αρκετές. Έκρυψαν τα παραμύθια στο πατάρι κι αποφάσισαν να ασχοληθούν με την ιστορία. Άλλωστε οι έξυπνες πριγκίπισσες  δεν πιστεύουν  στα παραμύθια. Τα κοσμήματα που επιζητούν  να τις δωρίσουν  είναι η ειλικρίνεια και η εμπιστοσύνη. Η πραγματική ομορφιά τους δεν βρίσκεται στη δομή του προσώπου τους αλλά στον αντικατοπτρισμό της ψυχής τους.
     Αφού όλα είναι τόσο ξεκάθαρα , τι λάθος κάνουν  τα δύο φύλα στην μεταξύ τους επικοινωνία ; Σ’ έναν κόσμο που αλλάζουν  τροχιά οι πλανήτες  , που μεταμφιέζονται οι εποχές λόγω των κλιματικών αλλαγών , που οι καιροί κι οι αξίες ξεθωριάζουν κάτι πάντα μένει σταθερά ανέγγιχτη αλλαγή , ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Μπορεί να κάνει προσπάθειες να βελτιωθεί ή να αλλάξει παντελώς μα η πραγματική του πλευρά αργά ή γρήγορα θα βγει στην επιφάνεια.
       Το πρόβλημα ανάμεσα στα δύο φύλλα , λοιπόν,  είναι ότι οι γυναίκες νομίζουν  πως εκείνος θα αλλάξει. Όμως δεν αλλάζει. Κι οι άντρες κάνουν το λάθος να δίνουν την ευκαρία  σ’ άλλον να κάνει τη γυναίκα  τους  να γελάει νομίζοντας  πως εκείνη δεν  φεύγει. Κι όμως φεύγει. Ψιθυρίζει  μάλιστα κάτι τελευταίο καθώς εκείνος δεν θα το ακούσει ποτέ… « Σ’ ευχαριστώ που έφυγες » .
Γράφει η Αγγελική Κωστοπούλου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου