Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Volunteer4greece (ΜΚΟ ethelon)1) Πότε δημιουργήθηκε ο οργανισμός σας και με ποιο σκοπό;

Η οργάνωση ethelon γεννήθηκε τον Μάιο του 2016 από τη συνεργασία δύο μη κερδοσκοπικών φορέων του Volunteer4Greece και της GloVo - Global Volunteers Platform, με στόχο να αποτελέσει τον φορέα αυτόν που θα εδραιώσει στην κουλτούρα της ελληνικής κοινωνίας την έννοια και την αξία του εθελοντισμού και θα δημιουργήσει την ιδανική σχέση συνεργασίας και συμπόρευσης στην πράξη, μεταξύ ατόμου/εθελοντή, μη κερδοσκοπικών οργανισμών και εταιρικού κόσμου για το κοινό καλό.

2) Πιστεύετε πως ο κόσμος στην Ελλάδα είναι ευαισθητοποιημένος όσον αφορά τον εθελοντισμό;

Τα τελευταία χρόνια και κατά κύριο λόγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, παρατηρήθηκε μια αυξητική τάση στην εθελοντική προσφορά ιδιωτών, είτε οργανωμένα, δηλαδή με την ένταξή τους σε έναν ΜΚΟ, είτε σε μη οργανωμένο επίπεδο. Επίσης, παρατηρείται ότι υπάρχει αύξηση στην προσφορά μέσω εθελοντισμού από άτομα και ομάδες, κατά τα τελευταία χρόνια της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνουμε στην Ελλάδα. Στις μέρες μας, αξίζει να σημειωθεί, ότι η ευαισθητοποίηση ως προς τα πολλά και ποικίλα κοινωνικά προβλήματα γίνεται εμφανής με την τόσο σημαντική κινητοποίηση ατόμων, ομάδων πολιτών και ΜΚΟ στην προσφορά προς τους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας.

3) Τα σεμινάρια σας τί πραγματεύονται και κατά πόσο πιστεύετε ότι βοηθούν τους ανθρώπους που τα παρακολουθούν;

Τα σεμινάρια κατάρτισης που υλοποιεί η οργάνωση και θα υλοποιεί στη συνέχεια αφορούν θεματικά πεδία που εμπίπτουν στα ενδιαφέροντα των εργαζόμενων στους ΜΚΟ, όπως είναι η διαχείριση εθελοντών, οι στρατηγικές χρηματοδότησης και η συγγραφή χρηματοδοτικών προτάσεων, με στόχο την ενδυνάμωση των στελεχών των ΜΚΟ.

4) Πώς μπορούν οι αναγνώστες μας να βοηθήσουν τον οργανισμό σας; (ως εθελοντές, οικονομικά;)

Η υποστήριξη στο έργο της οργάνωσης μπορεί να γίνει μέσω της συμμετοχής τους στα μέσα προώθησής μας και της διάδοσης των μηνυμάτων και στόχων μας, με την ενεργή συμμετοχή τους στο έργο των ΜΚΟ εθελοντικές θέσεις για τους οποίους μπορούν να βρίσκουν στην ιστοσελίδα μας, www.ethelon.org (υπό κατασκευή) και www.volunteer4greece.gr, καθώς και με τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις μας, οι οποίες θα αναρτώνται στα μέσα προβολής και προώθησης της οργάνωσης.

5) Ποιο μήνυμα σαν οργανισμός θα θέλατε να δώσετε στους αναγνώστες μας;

“Ό,τι θέλεις για τον εθελοντισμό, έλα στην ethelon!”
Είτε είσαι ιδιώτης και θες να προσφέρεις αλλά δεν ξέρεις πού και πώς ακριβώς, είτε είσαι ΜΚΟ και αναζητάς εθελοντές θέλοντας να το κάνεις με αποτελεσματικό τρόπο, είτε είσαι εταιρεία και επιθυμείς να αλλάξεις την εταιρική κουλτούρα προσθέτοντας σε αυτήν την έννοια του εθελοντισμού στην πράξη!

Τις ερωτήσεις έκανε ο Ελευθεριάδης Πυθαγόρας Κωνσταντίνος. Ευχαριστούμε πολύ την οργάνωση ethelon για την συνεργασία τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου