Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Οι πτυχές της φιλίας!


Η επιλογή των ανθρώπων στην ζωή μας ξεκινά προτού ακόμα το συνειδητοποιήσουμε. Όσο είμαστε πιο μικροί, είμαστε πιο δεκτικοί στο να κάνουμε παρέες καθώς θέλουμε να συνυπάρχουμε σε μία ομάδα και ας μην ταιριάζουμε απόλυτα. Ο φόβος του να μην ανήκουμε κάπου δημιουργεί την ανάγκη μας για ένταξη σε μία κοινωνική ομάδα. Μεγαλώνοντας όμως αυτό αλλάζει σταδιακά. Αρχίζει να μας ενδιαφέρει περισσότερο το ταίριασμα των χαρακτήρων και των αντιλήψεων. Η φιλία, έτσι αρχίζει να απασχολεί περισσότερο την ζωή μας. Πιστεύω, ακράδαντα πως οι φίλοι είναι σημαντικοί στην ζωή μας και την ‘‘γεμίζουν’’ με στιγμές που μας σημαδεύουν. Όμως, ποιοι φίλοι ακριβώς;

  Πώς ξέρει κανείς πως αυτοί οι άνθρωποι που επιλέγει αξίζουν την εμπιστοσύνη του; Δυστυχώς, αυτό ποτέ δεν διαπιστώνετε από την αρχή. Δεν είναι όλοι εύκολο να δεχτούν την ειλικρίνεια του άλλου και συνάμα να μπορούν να είναι ειλικρινείς. Αυτό γιατί ο εγωισμός και ο εγωκεντρισμός μας, δεν μας επιτρέπουν να παραδεχτούμε ενίοτε τα λάθη μας, τις αδυναμίες μας και τα τρωτά μας σημεία. Συν τοις άλλοις είναι δύσκολο, να μην υπάρξει το στοιχείο του ανταγωνισμού ανεξαρτήτου φύλου, το οποίο φέρει μεγάλες ρήξεις στους εκάστοτε φίλους.

  Σε αυτό το σημείο είναι που δοκιμάζονται τα συναισθήματα ζήλιας, αντιπαλότητας, εγωισμού. Εκεί δύο τινά συμβαίνουν: ή που ξεπερνιούνται τα εμπόδια ή που καλλιεργείται ένα κλίμα στο οποίο την θέση της ειλικρίνειας έχει πάρει η έριδα καλυπτόμενη από συμπάθεια.

 Λίγο πολύ πλέον είναι στο χέρι του καθενός το πόσο θα προσπαθήσει να περισώσει την σχέση που έχει δημιουργήσει. Άλλωστε κάθε σχέση είναι δούναι και λαβείν και απαιτεί προσπάθεια.

Γράφει η Γωγώ Καραγκιόζη!

2 σχόλια:

  1. Το καλυτερο αρθρο που εχω διαβασει απο ολα του ειδους του! Επισης θελω
    να δωσω συγχαρητηρια στην Γωγω καραγκιοζη για τα αρθρα γιατι ειναι τοσο ομορφο και κατανοητο οσο και τα αλλα κειμενα της !!!! Συγχαρητηρια και παλι Γωγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ 😊!ΤΟ ΕΚΤΙΜΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ Ο,ΤΙ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή