Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΟΙΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!Αναρωτιέμαι… Ποιός είναι πιο δυνατός εν τέλει; Αυτός που πληγώνει ή αυτός που πονάει;
Ας μην βιαστούμε να διατυπώσουμε κάποια άποψη καθώς πιστεύω πως η απάντηση κρύβεται στο βάθος του χρόνου. Παρατηρώντας την εικόνα της μάχης ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές τον τίτλο του δυνατού κερδίζει αυτός που αποκτά την υπεροχή κατακερματίζοντας τα ενδόμυχα του άλλου. Η αίσθηση της νίκης ενδυναμώνεται βλέποντας τον άλλον να δέχεται τον πόνο. Έτσι, ορίζεται ως ο νικητής του παιχνιδιού κι ηττημένος αυτός που λυγίζει από τον πόνο. Κι όμως...
Και οι δύο πλευρές δεν έχουν υπολογίσει τον παράγοντα που λέγεται χρόνος καθώς είναι ο βασικότερος κανόνας στο παιχνίδι της ζωής. Ο «ηττημένος» θα γευτεί στο έπακρο τον πόνο μα ο χρόνος θα του δώσει την δύναμη να επαναπροσδιορίσει . Στο άλλο πεδίο της μάχης ο «νικητής» θα αισθανθεί κυρίαρχος της παρτίδας αλλά αυτό δυστυχώς είναι παροδικό καθώς ο χρόνος θα του δώσει ως δώρο για να πορευτεί τις Ερινύες. Σ’αυτό το σημείο όλα αλλάζουν…Οι ρόλοι αντιστρέφονται. Γιατί ο χρόνος , η αγάπη και η αισιοδοξία είναι τα παυσίπονα της ψυχής . Όσον αφορά τις τύψεις και τις ενοχές το γιατροσόφι είναι ανύπαρκτο. Πώς άλλωστε επουλώνεται μια αόρατη συναισθηματική πληγή; Κάποιος φίλος είπε « το θύμα πονάει για ένα μήνα ενώ ο θύτης για πάντα».
Ωστόσο, είτε έχεις βρεθεί στη θέση του θύτη είτε του θύματος σκέψου πως η ζωή μας είναι σαν μία θεατρική παράσταση που ανεβαίνει μόνο μία φορά στο θεατρικό σανίδι χωρίς πρόβα. Εμείς γράφουμε την υπόθεση, διαλέγουμε τους πρωταγωνιστές και στο τέλος εμείς θα την απολαύσουμε ή όχι. Εμείς θα χειροκροτήσουμε ή όχι. 
Ας γράψουμε λοιπόν το σενάριο της ζωής μας με έντονα χρώματα αγάπης, ειλικρίνειας κι σεβασμού. Άλλωστε η ζωή είναι όμορφη για να την αμαυρώνουμε! 
Ζήστε όλα όσα συμπεριλαμβάνονται μέσα στο λήμμα «ζω» (αγάπη, έρωτας, χαρά, πόνος ,ευτυχία , δυστυχία ) αλλά μην πληγώνετε γιατί η ιστορία μας αποδεικνύει καθημερινώς πώς η ζωή είναι ένας φαύλος κύκλος !
Γράφει η Αγγελική Κωστοπούλου!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου