Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Εγώ προσπάθησα…Ένα από τα χειρότερα συναισθήματα που έχω βιώσει στη ζωή μου είναι όταν προσπαθώ και δεν παίρνω αυτό που , πίστευα, πως άξιζα. Όταν κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου και πάλι αυτό δεν είναι αρκετό. Δεν πιστεύω στη μοίρα , ίσως λίγο στην τύχη και στους παράγοντες δυσκολίας. Στην ίδια σχολή, σε διαφορετικά πανεπιστήμια, με την ίδια προσπάθεια και ο αριθμός των περασμένων μαθημάτων είχε μεγάλη απόκλιση. Πώς γίνεται αυτό; Αυξήθηκε η προσπάθεια μου; Δεν νομίζω.

  Σίγουρα μπορούν οι εξωτερικοί παράγοντες (καθηγητές, πανεπιστήμιο, τύχη, άγχος) να παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της προσπάθειας σου. Ίσως σε έναν βαθμό οφείλεται και η αποτυχία που δέχθηκες αλλά πίστεψε με δεν οφείλεται μόνο σε αυτούς. Είναι καλό και για τον χαρακτήρα σου και για την πορεία σου , σαν προσωπικότητα, να μην πάσχεις από το «σύνδρομο του άλλου». Μην ρίχνεις τις ευθύνες μόνο στους άλλους όταν αποτυγχάνεις. Δέξου τις συνέπειες και σκέψου σε τί έφταιξες. Μην σταματήσεις την προσπάθεια σου , όσο κι αν απογοητευτείς με το μέτριο ή άσχημο αποτέλεσμα.
  Για εσένα που ξεκινάς τώρα την προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου σου να σκέφτεσαι ένα πράγμα : Εγώ θα πετύχω! Κάθε μέρα να ξεπερνάς τα όρια σου, να έχεις το πρόγραμμα σου, την θέληση σου γι' αυτό που θέλεις να κερδίσεις. «Ό,τι θέλεις πολύ πάντα πραγματοποιείται». Στο πάντα θα βάλω ένα ερωτηματικό αλλά μπορώ να αλλάξω λίγο την πρόταση και να πω « Όταν θέλεις κάτι πολύ πάντα το πετυχαίνεις με τον έναν ή τον άλλο τρόπο». Ακόμη κι αν δεν πήρες το πτυχίο, ακόμη κι αν δεν έγραψες όσο ήθελες, αν δεν πέρασες εκεί που ήθελες, αν δεν πήρες την θέση που ήθελες σε κάποιον διαγωνισμό , πρέπει να γυρίσεις να κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να πεις « Εγώ τα έδωσα όλα. Έκανα ό,τι μπορούσα».
 Ήδη έχεις βγει κερδισμένος. Ξεπέρασες τα όρια σου. Έμαθες πως μπορούσες τελικά περισσότερο από,τι πίστευες. Υπέμεινες και θυσίασες πολλά πράγματα στη ζωή σου. Ακόμη λοιπόν κι αν δεν πετυχαίνεις πάντα αυτά που θέλεις στη ζωή σου να σκέφτεσαι πως αν έκανες πραγματικά ό,τι μπορούσες τότε δεν χρειάζεται να στεναχωριέσαι. Ή οι άλλοι ήταν λίγο πιο έτοιμοι από εσένα ή απλά εσύ διήνυσες πολύ περισσότερο δρόμο για να τους φτάσεις απλώς εκείνοι ξεκίνησαν από μία διαφορετική αφετηρία.

 Άδικο ή δίκαιο, έτσι είναι στη ζωή. Ό,τι κι αν συμβαίνει βγαίνουμε κερδισμένοι. Όχι δεν είναι κλισέ. Αν είστε από τους ανθρώπους που έχετε αναθεωρήσει στο μυαλό σας όλες σας τις εμπειρίες θα με καταλάβετε. Ποτέ δεν χάνεις όταν προσπαθείς. Απλώς δεν κερδίζεις με τον τρόπο που ήθελες!

Γράφει ο Ελευθεριάδης Πυθαγόρας Κωνσταντίνος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου