Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Πώς μπορείς να αντισταθείς σε κάτι που σε ανεβάζει ψηλά;


Σε κάτι που σου μαθαίνει πώς είναι και η άλλη πλευρά σου; Μία πλευρά που δεν ήξερες πως είχες! Σε κάτι πιο δυναμικό, λιγότερο ανασφαλές, πιο χαμογελαστό, πιο ανεξάρτητο, πιο ελεύθερο και ταυτόχρονα παγιδευμένο στα δίχτυα του καινούργιου, του μοιραίου, του ελκυστικού;
  Πώς μπορείς να αντισταθείς σε ένα γλυκό, πονηρό και γεμάτο θαυμασμό για εσένα χαμόγελο; Πόσο όμορφο είναι να αισθάνεσαι ξεχωριστός μέσα από το βλέμμα ενός άλλου ανθρώπου! Που δεν μιλάει πολύ αλλά δείχνει, δείχνει ποιες είναι οι προτεραιότητες του, πόσο πρωτόγνωρο συναίσθημα είσαι για εκείνη.
  Ανασφάλειες, πρόγραμμα και όλα τα ταμπού, που είχες πείσει τον εαυτό σου πως δεν μπορείς να ξεφύγεις και να τα αντιμετωπίσεις, σου τα διαλύει με μιας, χωρίς να σε πιέζει χωρίς να κάνει τίποτα. Είναι όμορφο να δοκιμάζεις καινούργια πράγματα και νέες εμπειρίες, ειδικά όταν δεν πίστευες πως θα μπορούσες να είσαι ευτυχισμένος σε αυτές. Ελεύθερος σε κάτι τόσο δεσμευτικό, σου τρώει ενέργεια και σου δίνει ταυτόχρονα. Σε εξυψώνει και σου δημιουργεί φοβίες μήπως και το χάσεις. Μήπως και είσαι απλά ένας ακόμη άνθρωπος στη ζωή ενός άλλου ανθρώπου.
  Μα δεν μπορεί να είσαι κάτι τέτοιο. Το βλέπεις, το αισθάνεσαι. Όταν οι πράξεις μιλούν οι λέξεις διαλύονται. Είναι περιττές, άχρηστες και φλύαρες. Κλείνεις τα μάτια σου και θυμάσαι μόνο γέλιο, στήριξη, τσακωμούς και ό,τι μπορεί να περιλαμβάνει αυτό το συναίσθημα που ονομάζεται έρωτας.
  Κι αν όμως κάποια στιγμή μειωθεί, εξαφανιστεί ή εκλείψει; Εσύ τι θα κάνεις; Εκεί είναι η ουσία του έντονου συναισθήματος. Δεν έχεις περιθώρια για σκέψεις. Κάθε μέρα είναι ένας αγώνας, μία καινούργια εμπειρία που θέλεις σαν τρελός να την ανακαλύψεις.
  Όταν κάποιος άνθρωπος σε παρασύρει στον χορό του και δεν σου αφήνει κανένα περιθώριο να κοιτάξεις γύρω, οι ντροπές δεν χωρούν. Το ζεις, το απολαμβάνεις, το εκτιμάς και όπου σε βγάλει...

 Όποτε τελειώσει, όταν τελειώσει κι αν τελειώσει εσύ θα ξέρεις πως έγινες καλύτερος, ζωντάνεψες από το τίποτα και είδες την άλλη πλευρά του εαυτού σου. Συμφωνώ τελικά πως τα ετερώνυμα έλκονται ειδικά όταν έχεις δει πόσο βαρετό είναι όταν τα ομώνυμα απωθούνται….  

Γράφει ο Ελευθεριάδης Πυθαγόρας Κωνσταντίνος!

1 σχόλιο: