Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

Πώς καταλαβαίνεις ότι έρχεται το τέλος;

 Μαριάννα:
 "Είμαι 22 χρόνων και έχω μία σχέση τέσσερα χρόνια με ένα αγόρι. Περάσαμε μαζί τα φοιτητικά μας χρόνια αλλά εδώ και δύο μήνες τίποτα δεν είναι το ίδιο. Τα πράγματα αρχίζουν και αλλάζουν, η διάθεση για να βλεπόμαστε, το γέλιο, η νοσταλγία. Όλα χάνονται. Δεν μπορώ όμως να αφήσω έναν άνθρωπο που αγαπάω έτσι εύκολα γιατί φοβάμαι πως θα το μετανιώσω. Πώς καταλαβαίνεις ότι έρχεται το τέλος σε μία σχέση τελικά;"Πυθαγόρειο Θεώρημα:

"Είναι μία ερώτηση που μου την έχουν κάνει πολλοί φίλοι και φίλες. Ένας άνθρωπος που βρισκόταν τόσα χρόνια στη ζωή σου, που μοιράστηκες τόσα πράγματα μαζί του, που τον ερωτεύτηκες και σ'ερωτεύτηκε τώρα πλέον δεν σε καλύπτει. Η απάντηση που δίνω σε όλους είναι μία, αμετάκλητη και , κατ' εμέ , ορθή. Το τέλος όταν θα έρθει το καταλαβαίνεις, είσαι σίγουρος πως τίποτα πλέον , σε όλους τους τομείς, δεν σε καλύπτει. Πνίγεσαι και μόνο στην ιδέα της συνάντησης σας, δεν γελάς, δεν ανυπομονείς, δεν ενθουσιάζεσαι, αρχίζεις ίσως και κολακεύεσαι από το ενδιαφέρον άλλων ανθρώπων που παλαιότερα αυτό δεν σε άγγιζε καν. Ποτέ μην εξαπατήσεις τον άνθρωπο αυτόν και ποτέ μην τον χωρίσεις για κάποιον άλλον. Αν θέλεις να σταματήσεις τη σχέση σου, να το κάνεις γιατί εσείς οι δυο δεν περνάτε καλά. Αν πιστεύεις πως έχεις δώσει χρόνο κι ευκαιρίες σε αυτόν τον άνθρωπο τότε ίσως η κατάσταση είναι μονόδρομος.
  Προσπάθησε να διαχωρίσεις την αγάπη από τον έρωτα και την συνήθεια από το ειλικρινές συναίσθημα. Είμαι σίγουρος πως όταν έρθει πραγματικά το τέλος δεν θα μπεις στη διαδικασία να στείλεις σε κανέναν e-mail , ούτε θα έχεις απορία. Το τέλος το νιώθεις, το ζητάς, το σέβεσαι. Ποτέ μην τελειώνεις καταστάσεις που έχουν φθαρεί εδώ και καιρό. Η μαγκιά σου θα είναι να προλάβεις όλους αυτούς τους τσακωμούς, τις απιστίες και τις ανασφάλειες των ανθρώπων να βρίσκουν πρώτα κάτι καινούργιο και ύστερα να αφήνουν το παλιό.
  Ελπίζω η σελίδα μας να σε βοηθήσει να καταλάβεις ότι το τέλος , όταν το αισθάνονται οι άνθρωποι, είναι μονόδρομος. Στο μυαλό σου δεν θα υπάρχει κανένα στενάκι για να διαφύγεις. Καλή συνέχεια και πάρε την σωστή απόφαση.

Το μοναδικό έγκυρο στοιχείο της κοπέλας, που μας έστειλε e-mail για συμβουλή , είναι η ηλικία της. Κρατάμε την ανωνυμία των αναγνωστών μας. Περιμένουμε και τις δικές σας απορίες-προβληματισμούς στο e-mail pithagoras_1993@windowslive.com ή στη σελίδα μας "Πυθαγόρειο Θεώρημα" στο facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου