Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

Το συναίσθημα...


Πόνος, θυμός, προδοσία, αχαριστία, αγάπη, έρωτας, ανακούφιση, υπερηφάνεια, χαρά, ευτυχία, ασφάλεια. Διαφορετικές έννοιες, οξύμωρες θα χαρακτήριζαν κάποιοι με μία γρήγορη ματιά. Ποιος σας είπε ότι όταν αγαπάς δεν πονάς , πως όταν είσαι ερωτευμένος δεν νευριάζεις και δεν καβγαδίζεις, πως όταν σε προδίδουν δεν αισθάνεσαι μετά από αρκετό καιρό μία ανακούφιση για τους προδότες που έφυγαν από τη ζωή σου;
  
Ποιος σας είπε πως είναι κακό να έχεις αισθανθεί όλα τα παραπάνω συναισθήματα; Να έχεις μοχθήσει για να πετύχεις πράγματα στη ζωή σου, να αισθάνεσαι έπειτα υπερφήφανος γι’αυτά, να είσαι ευτυχισμένος και να αισθάνεσαι μία πληρότητα. Πλήρης είναι ο άνθρωπος που έχει βιώσει όλες τις παραπάνω καταστάσεις. Που έχει σωθεί από τις δύσκολες και που εκτίμησε τις αθώες, τις καινούργιες, τις έντονες καταστάσεις.

  Αν δεν φτάσεις στον πάτο δεν θα εκτιμήσεις τα ύψη, αν δεν ερωτευτείς δεν θα αντιληφθείς τη μονιμότητα, αν δεν αγαπήσεις δεν θα μάθεις να μετριάζεις τον εγωισμό σου, αν δεν μείνεις μόνος δεν θα αισθανθείς ποτέ ασφαλής.
  
  Το συναίσθημα είναι έκφραση, όχι καταπίεση. Είναι ελευθερία. Σταματήστε να το μετριάζετε και να το τιθασεύετε. Τι θα είχαν απογίνει οι άνθρωποι αν ακολουθούσαν μόνο τη λογική τους; Και τι είναι η λογική όταν επηρεάζεται από το συναίσθημα και αυτό με τη σειρά του επηρεάζεται από τη λογική; Υπάρχει διαφορά;
  Υ.Γ = Μην καταδέχεστε να ζείτε μέτρια, το συναίσθημα κανείς δεν μπορεί να σας το κλέψει και να σας το καταπατήσει. Όσο υπάρχει αυτό υπάρχουν και οι εκπλήξεις της ζωής! Εξάλλου αν δεν αλλάξουν τα πράγματα και οι καταστάσεις της ζωής καιρός είναι να τις αλλάξετε εσείς! 

Γράφει ο Ελευθεριάδης Πυθαγόρας Κωνσταντίνος! 

1 σχόλιο: