Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Παιδί χωρισμένων γονιών....τώρα τι κάνω;Μαρία 19,

Οι γονείς μου χώρισαν πριν 1 χρόνο κι ακόμη δεν μπορώ να το αποδεχτώ. Σπουδάζω στην γενέτειρα μου και ζω με την μητέρα μου αλλά τον πατέρα μου δεν τον βλέπω όσο θα ήθελα. Ευτυχώς κανείς από τους δυο δεν κατηγορεί τον άλλον αλλά και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί κάποιος από τους δυο, ή και οι δυο, να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους , στεναχωριέμαι και νευριάζω. Πώς να το αντιμετωπίσω;

Πυθαγόρειο Θεώρημα:

Νομίζω πως προκαταβάλεις καταστάσεις και αγχώνεσαι για άλλες που ίσως συμβούν. Αφού δεν έχουν συμβεί ακόμη το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου. Το καλύτερο θα ήταν ,αφού οι γονείς σου τηρούν τα πρέποντα, να μην νευριάζεις με κανέναν από τους δυο και να τους δώσεις χρόνο αφού ούτε και για τους ίδιους είναι εύκολο. Είσαι αρκετά ώριμη για να καταφέρεις να αφομοιώσεις την κατάσταση. Πέρνα χρόνο και με τους δυο και να έχεις στο μυαλό σου πως ό,τι και να χρειαστείς θα είναι εκεί για εσένα και οι δυο όχι εναλλάξ όπως το φαντάζονται πολλοί. Ο χωρισμός δεν είναι εύκολος, σε όποια ηλικία κι αν τον βιώσεις , όπως κάθε αρνητική κατάσταση της ζωής μας χρειάζεται χρόνο έτσι και στην δική σου περίπτωση πρέπει να σκεφτείς πως οι γονείς σου επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο για να μην χρειάζεται να υποκρίνονται μπροστά σου. Δεν είναι λίγοι οι γονείς που έχουν παράλληλες σχέσεις μόνο και μόνο για να μένουν μαζί για χάρη των παιδιών τους. Αυτό το βρίσκω απαράδεκτο. Δεν λείπει κανείς από τη ζωή σου απλά συνήθως στην δική σου ταινία που αλλιώς ονομάζεται ζωή , θα πρέπει να βλέπεις παράλληλα σε δυο διαφορετικές αίθουσες την πορεία της. Μην ξεχνάς όμως πως θα υπάρξουν πολλές στιγμές όπου θα παρακολουθείτε και οι τρεις την ίδια ταινία ταυτόχρονα. Να περνάς καλά.

Το μοναδικό έγκυρο στοιχείο της κοπέλας, που μας έστειλε e-mail για συμβουλή , είναι η ηλικία της. Κρατάμε την ανωνυμία των αναγνωστών μας. Περιμένουμε και τις δικές σας απορίες-προβληματισμούς στο e-mail pithagoras_1993@windowslive.com ή στη σελίδα μας "Πυθαγόρειο Θεώρημα" στο facebook. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου