Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Τι γίνεται όταν ερωτεύεσαι την καλύτερη σου φίλη;

" Σας στέλνω ανώνυμα αυτό το mail γιατί ήθελα να εκφράσω τα συναισθήματά μου σε άγνωστους ανθρώπους που δεν με ξέρουν και δεν θα με μάθουν ποτέ, τί γίνεται όταν ερωτεύεσαι την καλύτερη σου φίλη; Εκείνη που σε στήριζε στις χαρές και στους χωρισμούς σου; Πώς μπορεί μία φιλία να συνεχιστεί; Αν όμως πω ό,τι αισθάνομαι, τώρα που είναι κι αυτή ελεύθερη, και αυτή αρνηθεί μπορεί να την χάσω για πάντα από τη ζωή μου. 7 χρόνια είναι πολλά για να τα πετάξεις έτσι"
           Γιάννης 21.


Πυθαγόρειο Θεώρημα:

"Γιάννη, αν όντως είναι μία παροδική κατάσταση όπου απλά με ένα βλέμμα της φίλης σου ή σε μία ιδιαίτερη στιγμή αισθάνθηκες μία έλξη γι' αυτή, τότε όντως δεν πρέπει να κάνεις , ακόμη , κάποια επιπόλαιη κίνηση. Σκέψου πως μπορεί να είναι φίλη σου αλλά δεν είναι απίθανο να είναι και μία ερωτεύσιμη κοπέλα όπου απλά σε μία στιγμή σου δημιούργησε μία έλξη. Αν όντως αυτή η κατάσταση διαρκεί αρκετά και πιστεύεις πως είσαι ερωτευμένος μαζί της τότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή από μία διακριτική και πολιτισμένη συζήτηση. Όταν ερωτεύεσαι μία φίλη σου τότε η έννοια της φιλίας παύει να υφίσταται. Δεν έχεις λοιπόν να χάσεις κάτι. Σκέψου να καταπιέσεις τα συναισθήματά σου και η φίλη σου να σου αναφέρει κάποια στιγμή πως έκανε μία καινούργια σχέση. Αυτό θα σε πληγώσει και θα σε εκνευρίσει, η συμπεριφορά σου θα αλλάξει, αδικαιολόγητα γι' αυτήν, οπότε οι συνέπειες θα είναι αναπόφευκτες. Διεκδίκησε αυτό που θέλεις. Παρουσίασε της με μικρά σημάδια (αστεία, υποθετικές ιστορίες για το πώς θα ήσασταν εσείς σαν ζευγάρι, πως τυχαία κάποιος γνωστός σου από τη σχολή νόμισε πως είχατε σχέση) πώς θα ήταν η ζωή της αν εσύ δεν ήσουν φίλος της και ήσουν η σχέση της. Εκεί θα αντιληφθείς , μερικώς, ορισμένα συναισθήματά της αλλά και θα της δώσεις το έναυσμα να σκεφτεί μερικά πράγματα.
  Είστε φίλοι , συμφωνώ, είναι δύσκολο μία φιλία να εξελιχθεί σε έναν έρωτα αλλά για εμένα είναι πολύ πιο δύσκολο ένας έρωτας, μετά τον χωρισμό, να εξελιχθεί σε μία φιλία. Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους και είναι γεμάτοι απωθημένα, οπότε για να μην γεμίσεις με τέτοια εξέφρασε τα συναισθήματά σου. Ακόμη κι αν δεν πετύχει θα ξέρει ότι έχει έναν ειλικρινή άνθρωπο απέναντί της. Εξήγησε της πως όποια κι αν είναι η αντίδραση της εσύ δεν θέλεις να τη χάσεις από τη ζωή σου και πως πιστεύεις πως η ειλικρίνεια σε μία ανθρώπινη σχέση είναι πιο σημαντική από την καταπίεση ορισμένων ακούσιων συναισθημάτων. Άνθρωποι είμαστε, ποιος ξέρει; Ίσως τελικά η φιλία σας να μην ήταν τόσο δυνατή γι'αυτό να λύγισε και να ερωτεύτηκες τη φίλη σου. Πιστεύω στη φιλία μεταξύ των δυο φύλων γι' αυτό στο λέω. Όποια κι αν είναι η εξέλιξη , ελπίζω να πάρεις τη σωστή απόφαση"

Το όνομα του 21 χρόνου φίλου μας είναι πλαστό καθώς το mail του ήταν ανώνυμο. Το μόνο στοιχείο που μας έδωσε ήταν η ηλικία του. Περιμένουμε και τις δικές σας απορίες, προβληματισμούς και σκέψεις σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου