Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Αν τολμάς...Αν τολμάς χαμογέλα κάθε μέρα έστω και για λίγο. Ευχαρίστησε τον Θεό για όσα έχεις, λίγα ή πολλά. Αφού μπορείς και σκέφτεσαι και κινείσαι και αισθάνεσαι τότε θα καταφέρεις να σκεφτείς κάτι θετικό. Αν τολμάς κυνήγα τα πιο τρελά σου όνειρα, εκείνα που ακούγοντας τα οι άλλοι, γελούν και πιστεύουν πως ποτέ δεν θα τα πραγματοποιήσεις. Ακόμη κι αν δεν πετύχεις τον αρχικό σου στόχο θα έχεις κάνει μερικά βήματα μπροστά από την αρχική σου θέση. Αυτό έχει σημασία, η δυσκολία πραγματοποίησης των ονείρων σου, ο μόχθος, το ταξίδι και το κίνητρο , που όταν λείπει από τη ζωή σου αισθάνεσαι σαν ένα πιόνι που κινείται μηχανικά χωρίς λόγο.
  Αν τολμάς ταξίδεψε, όπου κι αν ταξιδέψεις θα ξεφύγεις από την καθημερινότητα και θα αισθανθείς ελεύθερος και γεμάτος. Γεμάτος γνώσεις, αναμνήσεις, εμπειρίες.Αν τολμάς σταμάτα να σκέφτεσαι τι λένε οι άλλοι για ‘σένα. Ποτέ δεν θα αρέσεις σ’ όλους και ποτέ δεν θα βρεις τον πραγματικό σου εαυτό. Πάντα θα αισθάνεσαι ότι θα σε κρίνουν, ότι δεν θα μπορείς να τσαλακωθείς και να γίνεις αυτό που εσύ θέλεις να είσαι και όχι αυτό που οι άλλοι χτίζουν για εσένα. Εξάλλου είμαστε αυτό που προσπαθούμε να κρύψουμε από τους άλλους.
  Αν τολμάς κυνήγα την ανιδιοτέλεια. Δεν υπάρχει, αλλά εσύ κατάφερε το. Να χαίρεσαι με τις χαρές και να λυπάσαι με τις λύπες. Να στηρίζεις τους ανθρώπους που έχεις στη ζωή σου ακόμη κι αν δεν πιστεύεις ότι θα έχεις την ανάλογη στήριξη από αυτούς. Πρόσεξε! Κράτα λίγη ενέργεια και γι' αυτούς που σου έχουν αποδείξει πολλές φορές την στήριξή τους..
 Αν τολμάς αγάπα ως το βαθμό όπου δεν είχες φανταστεί ότι θα μπορούσες να αγαπήσεις. Δώστα όλα χωρίς να χάσεις τον εαυτό σου. Διεκδίκησε τον άνθρωπο σου ερωτεύσου τον, χάσου στην μαγεία του, στην τρέλα του, μείωσε τον εγωισμό σου και σταμάτα να σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου.
 Αν τολμάς ζήσε με τα λίγα από εκεί που είχες συνηθίσει στα πολλά. Μην χάσεις την αξιοπρέπεια σου και μην γκρινιάζεις. Να χαμογελάς στα δύσκολα και να προσδοκάς το καλύτερο. Κατάφερε να ανεβείς ξανά, αν το θέλεις κι αν έχεις τις ικανότητες θα το πετύχεις. Ζήσε με όσα σου παρέχει η ζωή, δεν είναι λίγα, ειδικά αν συγκρίνεις κάθε μέρα τον εαυτό σου με άλλους ανθρώπους που πολεμούν για μία σταγόνα νερό! Τότε πώς ζεις με τα λίγα;
 Αν τολμάς λοιπόν ζήσε έτσι όπως εσύ θέλεις να ζήσεις, διεκδίκησε ό,τι σου αξίζει, πέτυχε όσα δεν είχες φανταστεί ποτέ ότι θα μπορούσες να πετύχεις, μάθε να μετριάζεις το μίσος και τον εγωισμό σου, ζήσε έντονα με αληθινά συναισθήματα και όχι με φθαρμένες καταστάσεις. Μην αναλώνεσαι, μην ξεχνάς και μην γίνεσαι αχάριστος. Μην ξεχνάς αυτούς που σε βοήθησαν , από που ξεκίνησες, ποιος είσαι, τι σου έχουν δώσει οι άνθρωποι που έχουν περάσει από τη ζωή σου και ποιος εσύ θέλεις να είσαι.
 Αν τολμάς προσπάθησε να είσαι ελεύθερος στο τώρα κι όχι μόνο στα όνειρά σου. Ελευθερώσου από τον ρατσισμό, από τις προκαταλήψεις, από ένα άδικο κράτος, από όλα αυτά που σου μπερδεύουν το μυαλό σου και προσπαθούν να σε αποπροσανατολίσουν. Ελεύθερος είσαι μόνο όταν τίποτα δεν σε δεσμεύει απέναντι στους άλλους εκτός από τη συνείδησή σου, εσύ εξάλλου την καθορίζεις...

    Αν τολμάς...Τόλμα!

Γράφει ο Ελευθεριάδης Πυθαγόρας Κωνσταντίνος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου