Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΧΙΛΙΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ, ΕΝΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΣΕΙΣΠόσες φορές έχεις αναρωτηθεί αν έχεις πάρει την σωστή απόφαση; Πόσες φορές έδωσες δεύτερες ευκαιρίες σε ανθρώπους που δεν το άξιζαν και τελικά μετάνιωσες τον χαμένο αυτό χρόνο; Συχνά οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρεφόμαστε δεν είναι πάντα αυτοί που αρχικά γνωρίσαμε. Θέλουμε να τους έχουμε στο μυαλό μας ως κάτι το τέλειο που δεν είναι δυνατό να φθαρεί. Λάθος και δικό μας που το πιστεύουμε και δικό τους που μας αφήνουν να το πιστέψουμε.
Σε μια σχέση για παράδειγμα, γνωρίζεις έναν άνθρωπο, που αρχικά σου αρέσει εξωτερικά και κάνεις το βήμα να τον γνωρίσεις και εσωτερικά. Μπαίνεις σε μια διαδικασία και αρχίζεις να βγαίνεις μαζί του με σκοπό να τον γνωρίσεις καλύτερα. Βλέπεις ότι σε αρκετά πράγματα ταιριάζετε, πως πέρα από την όποια ομορφιά σού είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον, αυτός ο άνθρωπος είναι όμορφος και εσωτερικά. Το γεγονός αυτό σε εκπλήσσει ευχάριστα, σε ενθουσιάζει, νιώθεις πως μπορείς να προχωρήσεις, να δεθείς παραπάνω, να του δείξεις πως αισθάνεσαι και αν τα αισθήματα είναι αμοιβαία γιατί όχι, να δημιουργήσετε έναν δεσμό.
Όλο αυτό λοιπόν εξελίσσεται σε μια σχέση και καθώς περνάνε οι μήνες, πηγαίνει όλο και πιο καλά, δένεσαι, ερωτεύεσαι «ως το κόκαλο», κάνεις πράγματα και τρέλες που μέχρι χθες δεν πίστευες ποτέ ότι θα έκανες. Και όλα αυτά για έναν άνθρωπο που μέχρι πρότινος δεν γνώριζες, όμως έκανες την κίνηση να γνωρίσεις. Όλα εξελίσσονται ομαλά, περνάνε οι μήνες, τα χρόνια, η σχέση δυναμώνει και μαζί όλα αυτά που εκείνη συνεπάγεται η αγάπη, ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη.
Τι κάνεις όμως αν η εμπιστοσύνη αυτή κλονιστεί; Πώς αντιδράς; Πώς ενεργείς; Πρόκειται για ένα δύσκολο κομμάτι της σχέσης. Είτε εμπιστεύεσαι τα λεγόμενα του συντρόφου και προχωράς είτε δεν εμπιστεύεσαι και χωρίζεις. Πώς να εμπιστευτείς έναν άνθρωπο για τον οποίο ακούς διάφορα; Είναι αυτό το συναίσθημα που θες να δοθείς στον άλλον, να του δείξεις να συναισθήματά σου και αυτός σε αποφεύγει έχοντας στο μυαλό του δικά του θέματα. Βέβαια, όταν το καταλάβει κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να σε φέρει πίσω. Μήπως όμως είναι αργά; Μήπως του έχεις δώσει πολλές ευκαιρίες και αυτός απλά τις αγνοούσε;

Η απόφαση είναι δική σου για την συνέχεια… Οι επιλογές μας είναι αυτές που ολοκληρώνουν την ύπαρξη μας. Χωρίς αυτές η ζωή θα ήταν εντελώς διαφορετική. Σκέψου πως αν κάποια στιγμή είχες πάρει διαφορετική απόφαση από αυτήν που τελικά πήρες, η ζωή θα σε έστελνε σε άλλα μονοπάτια, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως θα ήταν και πιο ρόδινα. Άλλωστε και από τα λάθη μας μαθαίνουμε… Σημασία έχει να είσαι καλά με τον εαυτό σου και από εκεί και πέρα όποιος θέλει να είναι μαζί σου ας σε ακολουθήσει.

Η Κατερίνα Καραγιώρα κατάφερε να βγει 5η στον διαγωνισμό αρθρογραφίας που πραγματοποιήσαμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου