Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Πόσο γενναίος είσαι για να τα καταφέρεις;

Πόσες φορές έχεις πει στον εαυτό σου πως δεν μπορείς πλέον να συνεχίσεις και πως έχεις φτάσει κάτω από τον πάτο της θάλασσας;  Στο απόλυτο κενό. Τα κομμάτια σου, θρύψαλα, γυαλιά που δεν ξέρεις πώς να τα συναρμολογήσεις, πώς να τα συνδυάσεις. Κι όμως υπάρχει λύση!
  Όταν αποδεχθείς πως όσο υπάρχουν άνθρωποι σε αυτή τη ζωή που θα σε πληγώνουν, πως οι αποτυχίες πολλές φορές είναι περισσότερες από τις επιτυχίες, πως τα αγκάθια συνήθως είναι πιο πολλά από τα πέταλα, τότε μόνο θα συνειδητοποιήσεις γιατί τελικά το 0 των αντοχών σου μπορεί να είναι η αφετηρία σου.

  Γιατί η ζωή είναι σκληρή, δεν χαρίζει τίποτα σε κανέναν, γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν μάθει να δίνουν , να εκτιμούν, να σέβονται. Ξέρουν να πληγώνουν αλλά όχι να είναι σωστοί. Και εσύ τι πρέπει να κάνεις; Να στεναχωρηθείς; Να αναπολείς; Δεν υπάρχει λόγος! Το να σκέφτεσαι τα αρνητικά του παρελθόντος είναι σαν να προσπαθείς να βρεις το κλειδί για να ανοίξεις την πόρτα ενός βρώμικου υπογείου, που τελικά το έχεις ήδη κρατημένο στο χέρι σου. Άνοιξε την πόρτα, φύγε από αυτό και κλείδωσε την όσο πιο καλά μπορείς. Το κλειδί; Αν μέσα σου έχεις συνειδητοποιήσει ότι το παρελθόν είναι παρελθόν τότε δεν θα σε απασχολήσει ποτέ ξανά. Και δίπλα σου να το έχεις εσύ θα είσαι ήδη ικανοποιημένος, ήδη με τα δυο δωμάτια που σου δίνονται, το ένα θα έχει μία επιγραφή « Παρόν» και το άλλο μία διαφορετική «Μέλλον». \
 
Ποιος ο λόγος λοιπόν να μην προσπαθήσεις να συνυπάρξεις και στα δυο δωμάτια με μία νέα ψυχολογία , με νέες προσπάθειες, νέους ανθρώπους, νέες ευκαιρίες, νέα όνειρα; Ένα καινούργιο κεφάλαιο. ΒΑΣΙΣΟΥ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. Αυτό είναι το σημαντικότερο, όποια αποτυχία ψυχική ή επαγγελματική δεχτείς θα τα βγάλεις πέρα, θα τα καταφέρεις, τίποτα δεν μπορεί να σε ρίξει αν εσύ έχεις χτίσει τα τείχη της άμυνας σου. Η εσωτερική ηρεμία , η αυτοπεποίθηση, η σκέψη , η προσπάθεια, η αυτογνωσία είναι μερικά από τα εργαλεία που θα χρειαστείς.
  Ξεκίνα να μαζεύεις τα κομμάτια σου, να τα συναρμολογείς και ό,τι δεν σου αρέσει πέτα το στα σκουπίδια. Δεν μπορείς έπειτα να το ξαναβρείς γιατί εκεί μέσα όλα μοιάζουν. Μην σε ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για εσένα, αν σε πιστεύουν, αν σε εκτιμούν, εσύ πίστεψε στον εαυτό σου και θα βγεις νικητής. Θέλει χρόνο… αλλά είναι στο χέρι σου πώς θα τον αξιοποιήσεις.
 Η ζωή είναι σκληρή για να σε περιμένει, κανείς δεν βρίσκει δύναμη από το πουθενά, αλλά από μέσα του. Πάρ' το απόφαση και θα τα καταφέρεις. Θα βρεις τον εαυτό σου και μαζί με αυτόν θα βρεθούν στον δρόμο σου ευκαιρίες, άνθρωποι, όνειρα και ένα νέο κεφάλαιο που σε περιμένει.
 ΠΡΟΣΕΧΕ: Αυτή τη φορά πρέπει να βάλεις έναν σωστό τίτλο στο νέο κεφάλαιο που επιλέγεις, μην το ονομάσεις έτσι όπως θέλουν οι άλλοι, μην βασιστείς στους άλλους, μην επηρεαστείς, ονόμασέ το έτσι όπως εσύ φαντάζεσαι τη νέα σου ζωή και προσπάθεια. Επίλεξε τα κομμάτια εκείνα που είναι καινούργια, που θα είναι δυνατότερα, όλα όμως πρέπει να έχουν ένα και μόνο κεντρικό πυρήνα : ΕΣΕΝΑ. Αν είσαι γενναίος και έχεις δύναμη, εγωισμό και ενέργεια για να προσπαθήσεις τότε θα τα καταφέρεις, αν είσαι αδύναμος και εξαρτάσαι πάντα από τους άλλους συναισθηματικά και σωματικά τότε μην ελπίζεις σε κάτι διαφορετικό.
 Ζήσε για εσένα , ζήσε με τα δικά σου λάθη, με τις δικές σου προσπάθειες, με τις δικές σου επιλογές, με τα δικά σου όνειρα, με  τη δική σου δύναμη. Αν έχεις μία ζωή για να τα καταφέρεις τότε μην περιμένεις, ξεκίνα από τώρα!

Γράφει ο Ελευθεριάδης Πυθαγόρας Κωνσταντίνος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου