Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Όμορφοι αναγνώστες!

Οι άνθρωποι που διαβάζουν είναι πιο όμορφοι. Μ’ αρέσει να τους παρατηρώ καθώς κρατούν το βιβλίο στα χέρια τους και ταξιδεύουν τα μάτια τους στις σελίδες. Μερικές φορές διαβάζοντας ανάμεσα στον κόσμο που πηγαινοέρχεται κυνηγημένος από τους ρυθμούς της καθημερινότητας, τους βλέπεις να κρύβουν ένα χαμόγελο, να σηκώνουν τα μάτια ανήσυχοι μήπως κάποιος τους δει κι έπειτα να ξανασκύβουν στα αναγνώσματά τους.

Οι άνθρωποι που διαβάζουν, διαβάζουν παντού! Συχνά τους συναντάς στα μέσα μεταφοράς ή την παραλία, σε κάποιο μαγαζί ή σε μια πλατεία, σε μέρη ήσυχα ή πιο θορυβώδη. Εξάλλου το διάβασμα ενός βιβλίου δεν έχει ωράριο. Κάποιοι προτιμούν να διαβάσουν το απόγευμα στη βεράντα τους ή το βράδυ πριν κοιμηθούν κι άλλοι το πρωί ή το μεσημέρι.

Αξίζει με διακριτικότητα να κοιτάζεις τους τίτλους των βιβλίων τους ή κάποιο απόσπασμα από τη σελίδα που τους παρασέρνει και τη γραμματοσειρά που τους αγγίζει. Έπειτα να επικεντρώνεσαι στις εκφράσεις και στο βλέμμα τους. Έτσι οι άνθρωποι αυτοί φαίνονται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να μη βιώνουν την πραγματικότητα γι’ αυτό ίσως δείχνουν και πιο γοητευτικοί.

Το διάβασμα είναι αν μη τι άλλο μεταδοτικό γι’ αυτό μη ξεχνάς να μιλάς για τα βιβλία που σε εμπνέουν ακόμη και στους πιο δύσκολους αναγνώστες. Οι εποχές αλλάζουν, τα e-books πληθαίνουν μα όσο απαρχαιωμένο κι αν χαρακτηρίζεται στην περίοδο της ραγδαίας τεχνολογικής προόδου, είναι γεγονός πως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με μια έντυπη έκδοση.


Ειρήνη Τσιουμάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου