Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

ΑΣΤΙΚΟΙ ΘΡΥΛΟΙΌλοι μας έχουμε ακούσει από έναν τέτοιο, όπως π.χ. ο Ρομπέν των Δασών. Ω ναι! Είναι και αυτός ένας τέτοιος. Αυτός που έκλεβε από τους πλούσιους και τα έδινε στους φτωχούς. Για να μην αναφερθώ στη γνωστή «καραμέλα» των αεροψεκασμών. Οι αστικοί θρύλοι είναι πολλοί και διάφοροι, αλλά για να γίνω πιο πιασάρικος θα αναφέρω μόνο πέντε από τους πιο creepy.

1. Συλλέκτης νεφρών
Ένας τύπος γνωρίζει μια γκόμενα σε ένα μπαράκι, την πη... και ξαφνικά το επόμενο πρωί ξυπνάει μέσα σε μία μπανιέρα γεμάτη με παγάκια και του λείπει και ένα νεφρό. Σε μερικές παραλλαγές του θρύλου ίσως βρει και κάποιο σημείωμα. Keep Calm μεγάλε... Μπορείς να ζήσεις και με ένα.....νομίζω....

2. Φίδι – Μεζούρα
Μια θείτσα είχε αγοράσει ένα μεγάλο φίδι για κατοικίδιο (τώρα ήταν βόας, πύθωνας...θα σε γελάσω). Αυτό λοιπόν, όταν κοιμόταν η ιδιοκτήτριά του, έβγαινε έξω από τη γυάλα του και απλωνόταν παράλληλα με αυτήν ώστε «να της πάρει τα μέτρα», για να δει αν μπορεί να την καταβροχθίσει!!!

3. Κροκόδειλοι στις πόλεις
Ένας από τους πιο διάσημους και τρομακτικούς αστικούς θρύλους. Μέχρι και στη Ζυρίχη τον άκουσα! Να κλείνεις το καπάκι της τουαλέτας, γιατί κρύβονται κροκόδειλοι στους υπονόμους. Και φυσικά ο θρύλος δεν σταματάει εκεί...όχι...έχει και πιο γαργαλιστική συνέχεια..... Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας άντρας στην τουαλέτα, βγήκε ο κροκόδειλος και του άρπαξε τα @@@... Εδώ κολλάει η απορία του Φωτάρα από τα Εγκλήματα: «και πού βρέθηκαν οι κροκόδειλοι στην Αθήνα;».

4. Θανατηφόρα τσίχλα
Για αυτό νομίζω φταίνε μόνο οι γονείς! Δεν μπορεί να φανταστεί κανείς τι είναι ικανοί να πλάσουν με την φαντασία τους, μόνο και μόνο επειδή φοβούνται μήπως πνιγούν τα βλαστάρια τους. Θυμάμαι χαρακτηριστικά δύο φράσεις: «Μη καταπιείς τη τσίχλα γιατί θα τυλιχτεί γύρω από την καρδιά σου» ή «...θα κολλήσει στο έντερό σου και θα κάνει 7 χρόνια να λιώσει!». Τύφλα να ‘χει ο Στίβεν Κινγκ.

5. Μπέιμπι-Σίτερ
Και για τέλος αφήνω τον πλέον κλασικό και με διεθνή καριέρα. Οι γονείς λείπουν. Μια νταντά, πάντα γύρω στα 20 με 25, προσέχει τα δύο παιδάκια (συνήθως ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι). Αυτή βρίσκεται στο ισόγειο του σπιτιού και ένας δολοφόνος της τηλεφωνεί μέσα από το σπίτι, και συγκεκριμένα από τον πρώτο όροφο, ρωτώντας την αν έλεγξε τα παιδιά. Να ‘ναι καλά το Hollywood που μέσω των ταινιών έδωσε στον θρύλο μια πιο καλλιτεχνική νότα....


Πάντως φαντάσου μία μικρή πόλη όπου όλα αυτά συνέβαιναν πραγματικά...Αυτό θα ήταν θρίλερ..!!!
Το κείμενο ανήκει στον Βασίλη Δημογλίδη!                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου