Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Σχέσεις τσέπης από την Γεωργία Βαρθολομαίου Ψυχολόγο


Mία σχέση τσέπης είναι γλυκιά και βραχυπρόθεσμη. Υποθέτουμε ότι η γλύκα της αυτή έγκειται στο ότι είναι βραχυπρόθεσμη. Σε μία τέτοιου είδους σχέσης δεν χρειάζεται κάποιος να κοπιάσει ιδιαίτερα προκειμένου να διατηρήσει ανέπαφη την γλύκα της. Γιατί στην πραγματικότητα για να την απολαύσει κάποιος δεν χρειάζεται να κάνει απολύτως τίποτε. Η σχέση τσέπης δεν είναι τίποτα άλλο από την ενσάρκωση του στιγμιαίου και του αποβολιμαίου.
  Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη μιας τέτοιας σχέσης είναι να ξεκινήσει η σχέση έχοντας ο ενδιαφερόμενος πλήρη συνείδηση του το ότι δεν υπάρχει χώρος για έρωτες στην σχέση αυτή. Το μόνο που μετράει σε αυτήν την σχέση είναι η ύπαρξη ενός μυαλού καθαρού και υπολογιστικού και όχι μία ζεστή καρδιά. Όσα λιγότερα επενδύσει κανείς, τόσο λιγότερο θα νιώσει ανασφαλής θα νιώσει σε τυχόν διακυμάνσεις των μελλοντικών του συναισθημάτων Έτσι αν επιλέγουμε να συνάπτουμε τέτοιου είδους σχέσεις θα πρέπει να εισάγουμε τον εαυτό μας, συνειδητά σε μία κατάσταση εγρήγορσης. Να παρατηρούμε τα υπόγεια ρεύματα , αν παρεκκλίνουν τα συναισθήματα πάει να πει πως πρέπει να ήρθε η ώρα να πάμε παρακάτω.
  Έτσι θα κρατήσουμε την τσέπη μας άδεια και έτοιμη. Όπου σύντομα θα χρειαστεί να τοποθετηθεί κάτι εκεί όπου με λίγη τύχη θα γεμίσει και πάλι! Χαρακτηριστικό των σχέσεων αυτών είναι ότι μπορεί κάποιος να τις χρησιμοποιήσει όποτε θελήσει και να τις καταχωνιάσει όταν πια του είναι άχρηστες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου