Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Ένα μικρό "κίνημα" για τα αδέσποτα ζώα!

Είναι η πρώτη φορά που γράφω ένα άρθρο που, πέρα από τα νοήματα που θέλω να δίνουμε και τις σκέψεις που θέλω να προξενούν τα άρθρα μας, έχω ως στόχο να πετύχουμε κάτι συγκεκριμένο. Θα αναρωτηθείτε τι; Και πώς μου ήρθε αυτή η ιδέα.

 Η ιδέα μου λοιπόν αφορά τα σκυλιά. Τα αδέσποτα σκυλιά που καλώς ή κακώς αφού ζούμε στην Ελλάδα , όλοι έχουμε συναντήσει και ελπίζω βοηθήσει.. Τέλος πάντων η αφορμή αυτού του άρθρου ήταν ένα ντοκιμαντέρ που είδα σε μία ξένη εκπομπή που σαν θέμα είχε την «αστυνομία των ζώων». Κάθε άνθρωπος δηλαδή που έκανε ένα τηλεφώνημα και παράπονο για ένα αδέσποτο , αυτοί πήγαιναν εκεί και τα προστάτευαν , τα φρόντιζαν και προέβαιναν σε μηνύσεις για τις αντίστοιχες «οικογένειες» , που μόνο αυτό δεν θεωρούνται. Στο τέλος βλέπαμε την εξέλιξη των συγκεκριμένων ζώων , την υιοθεσία τους αλλά και την απόφαση του δικαστηρίου για αυτές τις οικογένειες.
  Στην Ελλάδα βέβαια δεν θα κάτσω να αναλύσω την πραγματικά άθλια κατάσταση όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Και δεν θέλω να ακούσω πως τώρα λόγω της κρίσης η κατάσταση έγινε έτσι γιατί πάντα ίσχυε αυτό. Βέβαια δεν αναφέρομαι για τα πολυτελή πλεονεκτήματα που έχουν τα ζώα στο εξωτερικό (πάρκα και παραλίες) αλλά για τα στοιχειώδη. Για τις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Για το φαγητό, για την στείρωση , για καθαρό νερό και για μία ζεστή και αξιοπρεπή οικογένεια. Βέβαια δεν αναφέρομαι καν σε υιοθεσίες γιατί κι εγώ έχω πάρει ένα σκυλί από μία άλλη οικογένεια , η οποία μάθαμε τελικά ότι το κακομεταχειριζόταν, όταν λοιπόν το πήραμε δεν ρώτησαν καν για εμάς, ποιοι είμαστε , τι προθέσεις έχουμε… Τέλος πάντων…
  Στο θέμα μας. Σε αυτή τη σελίδα, το κοινό που παρακολουθεί το blog μας εδώ και καιρό, κατάγεται από διάφορα μέρη της Ελλάδας και όχι μόνο από την Θεσσαλονίκη. Στόχος αυτού του άρθρου είναι να κινητοποιήσουμε πρώτα από όλους τους κτηνιάτρους και τους υπεύθυνους φιλοζωικών αλλά και τους φιλόζωους. Μπορούμε δηλαδή να κάνουμε ένα μικρό «κίνημα», να ενημερώσουμε με τους παραπάνω τον δήμο και όσες φιλοζωικές έχουν απομείνει ή ανθρώπους που στεγάζουν πολλά σκυλιά στο σπίτι τους και να προβούν σε εθελοντικούς εμβολιασμούς ή στειρώσεις. Να ενημερώσουμε λοιπόν σε ποια μέρη υπάρχουν πολλά αδέσποτα ή ποιοι γνωρίζουμε ότι θέλουμε να δώσουν για υιοθεσία τα ζώα τους και να επικοινωνήσουν οι ενδιαφερόμενοι με αυτούς για να είμαστε σίγουροι ότι πήγαν σε σωστές οικογένειες.

  Κάτι τέτοιο βέβαια δεν είναι εύκολο, όχι όμως και ακατόρθωτο. Θέλουμε σίγουρα την δική σας εθελοντική συμμετοχή και το ενδιαφέρον σας. Αν δηλαδή φέρουμε κοντά όλους τους ενδιαφερόμενους κτηνιάτρους και τους υπεύθυνους φιλοζωικών και  δημιουργήσουμε ένα μικρό «κίνημα» για να βελτιώσουμε την κατάσταση, ίσως πετύχουμε κάτι. Τα στοιχεία που θα μας στείλετε είτε στο email μας pithagoras_1993@windowslive.com είτε στον inbox του blog μας (https://www.facebook.com/pages/%CE%A0%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%98%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1/180810478744593)   θα παραμείνουν απόρρητα και θα διατεθούν στους υπεύθυνους καθαρά και μόνο για τον συγκεκριμένο σκοπό. Δεν ζητάμε χρήματα αλλά ενδιαφέρον. Αν ενδιαφερθούμε από όποια περιοχή κι αν είμαστε για έναν τέτοιο σκοπό ίσως κάτι βελτιώσουμε.
  Είναι απαράδεκτο να καλείς φιλοζωικές για να υιοθετήσεις ένα σκυλί κι αυτές να σε πηγαίνουν από εβδομάδα σε εβδομάδα την επίσκεψη σου εκεί, επειδή απέμειναν πολύ λίγα σκυλιά και αν τα δώσουν θα κλείσει η φιλοζωική οπότε θα μείνουν άνεργοι. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
  Το πόσο πολιτισμένοι είμαστε φαίνεται από τον τρόπο που διαχειριζόμαστε ΚΑΙ το θέμα των ζώων. Είναι κρίμα να μπορούμε αλλά να μην θέλουμε. Ενδιαφερόμαστε λοιπόν για ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ και όχι για το «φαίνεσθαι».
  Όποιος λοιπόν θέλει να επικοινωνήσει μαζί μας πλέον γνωρίζει τον τρόπο και καλό θα ήταν αυτό το άρθρο (που για πρώτη φορά σας το ζητάμε) να κοινοποιηθεί. Όσο πιο σύντομα μας δείξετε ενδιαφέρον , τόσο πιο γρήγορα θα προσπαθήσουμε να ενεργήσουμε. Υπενθυμίζω, δεν σπουδάζω κτηνιατρική ούτε έχω ειδικές γνώσεις απλά αγαπάω τα σκυλιά και δεν αντέχω άλλο αυτή τη κατάσταση. Όταν επικοινωνήσετε μαζί μας τότε θα σας φέρουμε κοντά με τους υπεύθυνους. Τους ειδικούς δηλαδή που θα έχουν ενδιαφερθεί.

  Τι λέτε; Μπορούμε να βοηθήσουμε; Περιμένουμε τις κοινοποιήσεις σας αλλά και το αμιγές ενδιαφέρον σας. 

Γράφει ο Πυθαγόρας Ελευθεριάδης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου