Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

Για το χαμόγελο του Άρη!


Μήπως ένας άνθρωπος ή μια κατάσταση μπορεί να μας αλλάξει εντελώς; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι! Αλλά τότε τι είναι;; για την ακρίβεια να φέρει στην επιφάνεια ένα κομμάτι του εαυτού μας που ποτέ δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει μέσα μας. Πως γίνεται αυτό το κλικ λοιπόν που τόσο έντονα το νιώθουμε να τρυπά τα σωθικά μας και ξυπνά αυτό το διαολεμένο θεριό; -Από έναν άνθρωπο μοχλό είτε από μια κατάσταση.. Και αν δεν είχε γίνει αυτή η κατάσταση ,αν δεν υπήρχε αυτή η στιγμή, αυτός ο άνθρωπος μοχλός να αφυπνίσει το μυστηριώδες αυτό εγώ μας που δεν γνωρίζαμε ότι κρύβουμε μέσα μας.. τότε τι θα γινόταν;; Θα το ανακαλύπταμε κάποτε ή μήπως ποτέ;; Παρατηρώντας φίλους μου αλλά και από προσωπική εμπειρία συνειδητοποίησα ότι έφτασαν σε σημείο να κάνουν πράγματα τρελά αλλοπρόσαλλα που δεν ταιριάζουν στην κοινωνία του σήμερα αλλά σε ρομαντική κομεντί του 90’.. Και σάστιζα αλλά το αστείο είναι ότι σάστιζαν και αυτοί γιατί δεν το περίμεναν!
   Κανένας άνθρωπος (πόσο μάλλον οι άντρες) δεν έχουν στο μυαλό τους ότι ανήκουν στους ρομαντικούς « σαχλοτρελοχαμένους » άντρες και ακόμη και αν έχουν έστω και την παραμικρή υπόνοια αυτού κοιτάν να την κρύψουν όσο πιο βαθιά γίνεται.. Όμως έρχεται η στιγμή που κάποιος άνθρωπος-μοχλός εμφανίζεται και σε κάνει να αισθάνεσαι ξαφνικά όμοιος με πρωταγωνιστής στο πιο όμορφο παραμύθι… ΑΡΑ ας ξεκαθαρίσουμε ότι μια απότομη αλλαγή συμπεριφοράς δεν σημαίνει απαραίτητα ότι χρήζει βοήθεια ψυχολόγου, ο άνθρωπος, και μάλιστα με φαρμακευτική αγωγή ..
  Αντιθέτως αυτή η απότομη αλλαγή σημαίνει ότι εγώ , εσύ , ο Χρήστος η Κατερίνα η Αντιγόνη ξύπνησαν ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα, έναν τρομαχτικό εαυτό που ο οποιοσδήποτε φρικάρει όταν αντικρίσει τον εαυτό του σε μια κατάσταση με την οποία έρχεται αντιμέτωπος πρώτη φορά.. Εξάλλου όλους μας δεν μας τρομάζει το νέο.. το άγνωστο;; Αλλά να! Είναι και αυτό που μας ιντριγκάρει κιόλας.. το πολυσυζητημένο δέλεαρ. Μια φίλη μου μου είχε πει χαρακτηριστικά ότι αντικατοπτρίζω τον καλό της εαυτό. Έμεινα αποσβολωμένη με το στόμα ανοιχτό σαν χάνος ( ήμουν μια οπτασία πάλι ) και την ρώτησα τι εννοούσε ακριβώς.. Κι όμως είχε δίκιο.. Πήρε αυτό το ύφος της Πρωθυπουργίνας, κορδώθηκε και όλο στόμφο με τα χέρια ενωμένα λες και βγάζει λόγο στο βήμα της Βουλής, μου είπε
 «Ελένη μου αποκλείεται να μην έχεις παρατηρήσει ότι σε κάθε άνθρωπο βγάζουμε έναν άλλο εαυτό και εκείνος με τη σειρά του μας βγάζει ένα άλλο κομμάτι του εαυτού μας..»
-«Μάλιστα, για συνέχισε»
«Και εσύ η ίδια το έχεις πει ότι σου έχει συμβεί αυτό και μάλιστα με άνθρωπο που του έβγαζες τον κακό του εαυτό χωρίς να κάνεις πρακτικά τίποτα για να το προκαλέσεις αυτό και όμως συνέβαινε..»
 «σωστή.. και να σκεφτείς ότι κάποτε του είχα βγάλει τον καλύτερο ,τον πιο γλυκό του εαυτό τι Πήγε λάθος;»
  Η Ρένα απάντησε « εε εσύ είσαι περίπτωση παιδί μου » και ξεσπάσαμε σε γέλια.. Επίσης υπάρχει περίπτωση να ξυπνήσει το καλό μας ή κακό κομμάτι του εαυτού μας ανάλογα με την κατάσταση που ερχόμαστε αντιμέτωποι! Όταν νιώθουμε προδομένοι απογοητευμένοι από κάποιον είναι πολύ πιθανό να μας βγει ένα κομμάτι του εαυτού μας που δεν περιμέναμε και να βρεθούμε προ εκπλήξεως.. ΟΡΓΗ: κάνοντας σκηνικό δημόσια μιλώντας άσχημα ΕΚΔΙΚΗΣΗ: Ανταποδίδοντας την προδοσία κάνοντας μότο ζωής μας κλισέ φράσεις όπως «με το ίδιο νόμισμα θα το πληρώσεις» «οφθαλμός αντί οφθαλμού» «θα πάρω το αίμα μου πίσω »και άλλα τέτοια χαρωπά.. από την άλλη όμως.. ΜΑΓΕΙΑ: Από καντάδες και λουλούδια μέχρι εκείνο το τόσο ασήμαντο σε υλική αξία βιβλίο που όμως μπορεί να σημαίνει τα πάντα για εκείνον-η, από το πιο φθηνό παντελόνι που αποκτά αξία γιατί όταν το είδες θυμήθηκες το άτομο που σου λείπει..
  Έτυχε να δω πρόσφατα φίλο μου να αλλάζει ριζικά και να παθαίνουμε επανωτά σοκ, σύσσωμη η παρέα.. μεταξύ μας τώρα δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό από το να βλέπεις τον αιώνια εργένη φίλο σου, το αμετάκλητα και ορκισμένο ελεύθερο πουλί- και όχι κορόιδο στο κλουβί - της παρέας να παραπατάει από έρωτα .. Το μάγκικο στραβό χαμόγελο του που άλλοτε ξεχείλιζε αυτοπεποίθηση, αντικαταστάθηκε από ένα ηλίθιο χαοτικό πλατύ χαμόγελο και μάτια γεμάτα ανασφάλεια για το αν είναι αρκετά όμορφος γι αυτήν και αν θα την εντυπωσιάσει το δώρο του!!

  Εκ μέρους όλης της παρέας ευχαριστούμε την κοπέλα μοχλό που ξύπνησε αυτόν τον υπέροχο εαυτό του Άρη και την ευχαριστούμε όχι γιατί του λέγαμε επί χρόνια ότι θα την πατήσει και αυτός κάποια στιγμή ( καλά και γι αυτό ) αλλά κυρίως για αυτή την τρελή λάμψη ευτυχίας στα μάτια του και την απρόσμενα ατέλειωτη δίψα του για ζωή. Βρείτε τον δικό σας άνθρωπο μοχλό και όταν το νιώσετε θα σαστίσετε με την συμπεριφορά σας.. και οι φίλοι σας θα σαστίσουν ..καλό σημάδι BOYΤΗΞΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΥΘΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΜΑΓΙΚΟ ΥΦΑΛΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΑΣ..

Ευχαριστούμε την Ελένη Κωτίδου για το υπέροχο άρθρο της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου