Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

Υπάρχει άραγε ο ''Τέλειος Άντρας'';


Ένα ερώτημα που έγινε καραμέλα στα στόματα των θηλυκών κάθε ηλικίας, κυρίως μετά από ένα χωρισμό ή μία ερωτική απογοήτευση. Σαφώς κάθε γυναίκα απαντάει και στον εαυτό της και σε κάθε φίλη της, που θέτει αυτό το ερώτημα, ''ΟΧΙ'' συνοδευόμενο από χαρακτηρισμούς για το ανδρικό φύλο. Μεταξύ μας όλες τα κάνουμε, όπως και οι άντρες κάνουν κάτι αντίστοιχο για εμάς! Κι όμως γι'αυτό το ερώτημα έγινε επίσημη έρευνα από το ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο. 
   Αν και συνήθως οι γυναίκες δεν είναι απόλυτα σίγουρες για το τι θέλουν, η έρευνα απέδειξε ότι διεγείρονται από ένα ευρύ φάσμα ερεθισμάτων από τους άντρες και οι περισσότερες ζητούν από τον τέλειο άντρα τα ακόλουθα χαρακτηριστικά, να είναι εμφανίσιμος, μορφωμένος, να έχει επαγγελματική επιτυχία-οικονομική άνεση, να είναι μονογαμικός, επικοινωνιακός, ώριμος, να έχει καλούς τρόπους, χιούμορ, να παρέχει ασφάλεια και να έχει καλή σεξουαλική ζωή (!) Ακόμη και αυτά τα χαρακτηριστικά η κάθε γυναίκα τα αναζητά όπως ακριβώς τα θέλει η ίδια, αν και είθισται να υπάρχουν ορισμένα πρότυπα από τα οποία επηρεάζεται. Επίσης, η έρευνα απέδειξε ότι όσο υψηλότερο είναι το βιοτικό επίπεδο μιας γυναίκας και όσο πιο μορφωμένη είναι τόσο αυξάνονται οι απαιτήσεις της από το αντρικό φύλλο.
      Η έρευνα καλά τα ''λέει'' σκεφτήκαμε όμως ότι κάνεις δεν είναι τέλειος; Δε θα βρεις τον τέλειο πρίγκιπα, όπως και εσύ δεν είσαι η τέλεια πριγκίπισσα για κανέναν. Όταν ήμασταν μικρά κοριτσάκια ονειρευόμασταν τον τέλειο πρίγκιπα, αλλά μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας συνειδητοποιούμε ότι δεν υπάρχει. Υπάρχει ο σύντροφος που είσαι καλά μαζί του, περνάς όμορφα, είναι για σένα το ιδανικό, αλλά όχι το τέλειο. Είναι απόλυτη έννοια!

Οι φίλοι, η οικογένεια, οι γνωστοί επιβάλλουν έμμεσα και άμεσα να είμαστε με τον τέλειο σύντροφο, επιβάλλοντας έτσι και τα πρότυπά τους. Αυτό γίνεται εμμονή και  τον αναζητούμε, μάταια συνήθως.
Για να έρθουν δύο άνθρωποι κοντά είναι βασικό να υπάρχει έλξη, χημεία και όχι πρότυπα. Οι κανόνες έλξης δε στηρίζονται σε καμία λίστα απ' αυτές που έχεις στο μυαλό σου, χάνεις τα ''θέλω'' σου γύρω από ένα περιτύλιγμα για να πετύχεις τον ''τέλειο'' βάσει κάποιων ''πρέπει''. Μένεις προσηλωμένη σε κάποιον που ντύνεται όπως σου αρέσει, φοράει το άρωμα που σου αρέσει και δεν κοιτάς σε βάθος.
Κορίτσια, το συμπέρασμα είναι ότι ο ''τέλειος'' άντρας δεν υπάρχει, αλλά διαμορφώνεται (κατά προσέγγιση). Όταν θα βρείτε κάποιον με τον οποίο θα περάσετε χρόνο μαζί, θα είστε ευτυχισμένη πλάι του και θα ζείτε όμορφα τότε να χαμογελάτε και να νιώθετε ότι βρήκατε τον ιδανικό. Ίσως σας πάρει περισσότερο χρόνο, θα ξέρετε όμως ότι είναι αυτός που εσείς διαλέξατε να είστε μαζί του, χωρίς καλούπια και ''τελειότητες''.
  Γράφει μία "ανώνυμη φίλη" του μπλοκ μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου