Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Να λοιπόν τι σημαίνει «παρέα» !Λένε πως δεν παίζει κανένα ρόλο το μέρος αλλά η παρέα. Λένε πως αν έχεις τρελούς φίλους τότε τα έχεις όλα. Άλλοι πάλι προτιμούν σε ένα ξερονήσι και με μία καλή παρέα γεμάτη γέλιο, τρέλα και χαμόγελο αντί για ένα πολυτελές ξενοδοχείο χωρίς καλή παρέα.
 Όντως γενικότερα γνωρίζουμε ότι ο χρόνος είναι υποκειμενικός. Αυτό ποιος μας το καθορίζει; Οι ωραίες στιγμές βέβαια, εκείνες που σε κάνουν να ξεχνάς τη μοναξιά και σου γεμίζουν τις μέρες. Έτσι μία εκδρομή , μία φοιτητική ζωή ή ακόμη και ολόκληρη η ζωή σου δεν είναι πλέον τόσο βαρετή. Είναι υπέροχο συναίσθημα να χάνεις τον χρόνο και τις μέρες. Αυτή λοιπόν είναι η υποκειμενικότητα του.
 Το ωραίο με την καλή παρέα είναι ότι σε «τραβάει» πιο ψηλά , σε μετατρέπει σε ένα πιο τρελό άτομο, πιο ακομπλεξάριστο και βασικά σε πιο «γεμάτο» άνθρωπο.
 Πρόσεξε τη διαφορά : άλλο φίλοι-κολλητοί και άλλο παρέα. Τελικά είναι όντως πολύ ωραίο να έχεις αρκετές παρέες και να ακούς διαφορετικές απόψεις-χιούμορ-σκέψεις-νοοτροπίες ζωής. Όταν χρειάζεσαι να εκμυστηρευτείς κάτι ( και μιλάω πάντα εκ πείρας το πολύ σε άτομα που χωράνε στη μία σου παλάμη) , να πηγαίνεις στη σταθερότητα , την ειλικρίνεια και την «σιγουριά» του κολλητού σου. Βέβαια να βρίσκεσαι πάντα κι εσύ εκεί για αυτόν.
 Οι διαφορετικές παρέες δημιουργούν μία ωραία αίσθηση αποπροσανατολισμού. Χάνεσαι και μόνο στη σκέψη ότι κάθε μέρα μπορεί να βρίσκεσαι με διαφορετικά άτομα και να συζητάς εντελώς άλλα θέματα. Αν μία παρέα αξίζει αυτό μπορείς να το καταλάβεις από το πόσες αναμνήσεις έχεις από αυτή και από το πόσες εμπειρίες θα ήθελες να ζήσεις μαζί της.
 Δεν θα κουράσω περισσότερο απλά θα δώσω μία συμβουλή ! Αποφύγετε τα κομπλεξικά , γεμάτο ανασφάλειες άτομα που σας κλείνουν στο καβούκι σας και μην δέχεστε τη μιζέρια και τη μονοτονία. Η παρέα είναι οι τρέλες, τα ταξίδια , οι ατελείωτες συζητήσεις , τα μεθύσια , τα παιχνίδια, οι τσακωμοί και ξανά τα ίδια..

 Ελπίζω λοιπόν να έχετε την παρέα που θα σας αφυπνίσει και θα σας κάνει πιο εξωστρεφείς, έτσι θα νιώσετε πως χάνετε και την αίσθηση του χρόνου…
 Γράφει ο Πυθαγόρας Ελευθεριάδης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου