Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

<< ΕΤΕΡΟΝ ΗΜΙΣΥ! ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ Ή ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ;; >>  Ένα βράδυ πριν λίγες μέρες κάπου άκουσα αυτή την φράση… Δεν σας κρύβω ότι με έβαλε αμέσως σε σκέψεις.. «Έτερον ήμισυ» (μμμμ..).. Μεγάλη κουβέντα νομίζω.. Ειδικά στην εποχή μας που οι σχέσεις ανάμεσα στα δυο φύλα συνεχώς και «ξεθωριάζουν» και χάνουν την ουσιαστικότητα τους… Ο ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ είναι η μάστιγα της εποχής στις σχέσεις που κάνει τον όρο «έτερον ήμισυ» να φαντάζει όλο και πιο ουτοπικός. Γιατί αν συμβιβάζεσαι με μια κατάσταση που δεν σε ικανοποιεί αρκετά, πώς γίνεται να θέλεις να βρεις αυτό που αποκαλούμε « το άλλο μας μισό» ; Αν άραγε υπάρχει κάποιος, κάπου, κάποτε που είναι ή θα γίνει το λεγόμενο κάρμα μας.
   Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ως κοριτσάκι πίστευα ότι το έτερον ήμισυ το βρίσκεις..Όπως όλα τα κοριτσάκια της ηλικίας μας τότε το είχαμε στο μυαλό μας « ως τον πρίγκιπα του παραμυθιού» που θα γνωρίσουμε τυχαία, θα ταιριάξουμε απόλυτα, θα ερωτευτούμε τρελά… Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…
   Μεγαλώνοντας όμως και βλέποντας πιο ρεαλιστικά τα πράγματα συνειδητοποίησα ότι μάλλον είναι κάτι που το φτιάχνεις και το προσαρμόζεις στα δικά σου δεδομένα ( Ναι κορίτσια όσο και αν προσγειωνόμαστε το ΙΔΑΝΙΚΟ, ΑΠΟΛΥΤΟ που μας έταζαν οι γιαγιάδες και οι παππούδες δεν υπάρχει). Δεν εννοώ ότι βρίσκεις κάποιον και τον αλλάζεις αλλά βρίσκεις κάποιον με τον οποίο ταιριάζεις σε πολλά σημεία σε άλλα πάλι μπορεί καθόλου.. Αλλά κάτι αλλάζεις εσύ, κάτι αλλάζει ο άλλος, κάτι αποδέχεσαι εσύ, κάτι ανέχεται ο άλλος και έτσι ο ένας γίνεται « το άλλο μισό του άλλου».
  Όσον αφορά τις γυναίκες τώρα ,νομίζω, ότι πιο εύκολα θα δώσουμε τον τίτλο αυτό σε κάποιον. Αρκεί να βρεθεί κάποιος την κατάλληλη στιγμή (timing) που θα μας καλύπτει σε μεγάλο βαθμό συναισθηματικά και θα μας κάνει ένα «κλικ» παραπάνω από τους προηγούμενους γιατί έχει κάτι διαφορετικό από τους άλλους ή μας κάνει να νιώθουμε εμείς διαφορετικές.

   Αντίθετα, τα περισσότερα αγόρια από μικρή ηλικία έχοντας μεγαλώσει και με άλλη νοοτροπία μέχρι και τα 25-30 δεν δίνουν βαρύτητα τόσο στο συναίσθημα όσο σε πιο επιφανειακά πράγματα για αυτό και νομίζω αργούν να μπουν στη διαδικασία να ψάξουν το «άλλο τους μισό».

   Όπως και να έχουν τα πράγματα ,όμως, όλοι άνθρωποι είμαστε με τις ίδιες βιολογικές ανάγκες και κανείς ,θεωρώ, δεν φαντάζεται ή δεν θέλει το μέλλον του να είναι μοναχικό.. Τώρα το γιατί υπάρχουν μοναχικοί άνθρωποι γύρω μας πιστεύω φταίνε κάποιες λάθος επιλογές του ίδιου του ατόμου ή συγκυρίες που τον οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.. Όχι ότι η ζωή επιλέγει μόνο κάποιους για να βρουν το άλλο τους μισό και κάποιους άλλους όχι. Γιατί για να χαρακτηριστεί κάποιος ως «το άλλο μισό του άλλου» δεν σημαίνει αυτό απαραίτητα ότι θα ζήσει και μαζί του το υπόλοιπο της ζωής του, αυτό είναι κάτι που θα καθοριστεί από διάφορους παράγοντες. Η ζωή, η τύχη, η μοίρα , ο Θεός, λοιπόν, (όπως θέλετε πείτε το) έχω την εντύπωση ότι προορίζει για τον καθένα μας 2-3 άτομα και απλά εμείς κάτω από τις προϋπάρχουσες συνθήκες, με βάση τις ως τώρα εμπειρίες μας (αρνητικές επί το πλείστον) και έχοντας εκτιμήσει κάποιες καταστάσεις «επιλέγουμε» το δικό μας έτερον ήμισυ….
Ευχαριστούμε την Ευγενία Δάμπα για το άρθρο της!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου