Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013                       Και τώρα μόνος.


Και από εκεί που είσαι στο ζεστό σου σπίτι με τις λιγοστές δουλειές που σου αναλογούν και την ελάχιστη προσπάθεια που καταβάλλεις για να βοηθήσεις καταλήγεις μετά από τα αποτελέσματα των πανελληνίων σε μία άγνωστη συνήθως για εσένα περιοχή, με εντελώς αγνώστους ανθρώπους και με ένα σπίτι που το μοναδικό πράγμα που χρειάζεται από εσένα είναι..η ευθύνη του...
  Όλοι λοιπόν οι φοιτητές έχουν πολλές ευθύνες, κάποιες από τις οποίες δεν τις είχαν αναλάβει στη μαθητική τους ζωή ή δεν πίστευαν ότι θα τις αναλάμβαναν τόσο σύντομα τουλάχιστον...Η φοιτητική ζωή λοιπόν σε αλλάζει; Σε κάνει πιο υπεύθυνο ή πιο μόνο; Μήπως σου αναιρεί τα δεδομένα που είχες προσπαθήσει να πλάσεις στη ζωή σου( φίλους, σχέσεις , γνωστοί) και σε ξεκινάει από το μηδέν;
  Είμαι φοιτητής και μάλιστα κλείνω περίπου δύο χρόνια όντας γνώστης πια της συγκεκριμένης κατάστασης! Υπάρχουν αρκετά έως πολλά θετικά αλλά και αρνητικά..
  Τα θετικά αρχικά είναι ότι ενώ είχες βαρεθεί να ακούς συνέχεια την γκρίνια και τα παράπονα για ότι έκανες, αν ξυπνούσες αργά και είχες ξενυχτήσει, αν είχες αργήσει πολύ περισσότερο απ,όσο είχες προγραμματίσει, αν δεν ήθελες όταν ξυπνάς να μιλάς σε κανέναν αλλά εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή όλως τυχαίως όλες οι ερωτήσεις για την χθεσινή σου έξοδο θα πραγματοποιούνταν, δεν συμβαίνουν. Ξυπνάς ότι ώρα θέλεις, δεν μιλάς σε κανέναν ή τουλάχιστον για όση ώρα θελήσεις εσύ, τρως αυτό που σου αρέσει κάνεις ό,τι σου αρέσει χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα..
   Επίσης θεωρώ ότι γίνεσαι υπεύθυνος πολύ πιο γρήγορα απ,όσο τα άτομα που σπουδάζουν στον τόπο που διέμεναν τόσα χρόνια.. Μπορείς να καλείς τους φίλους σου όποια ώρα θέλεις χωρίς να αγχώνεσαι μήπως η μουσική ακούγεται πολύ δυνατά και ξυπνήσεις τους γονείς σου ή ακόμη και να κοιμηθούν σπίτι σου χωρίς την άδεια κανενός..
  Γενικά αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι σε μία συνεχή εκδρομή χωρίς πολλές υποχρεώσεις που αφορούν το πρόγραμμά σου (καθημερινή παρακολούθηση στο σχολείο, φροντιστήρια, λιγότερες έξοδοι) αλλά πάντα κάνεις ό,τι θέλεις όποτε το θέλεις και αν το θέλεις..
   Υπάρχουν όμως και αρνητικά τα οποία συνήθως δεν γίνονται εμφανή σε άτομα που δεν είχαν μια καλή παρέα ή μια οικογένεια πίσω τους που να τους αφήνει τα περιθώρια να πράττουν ως ένα βαθμό πάντα ό,τι θέλουν οι ίδιοι... Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια πολλοί μπαίνουν στην παγίδα να παραγκωνίσουν αλλά και να ξεχάσουν τους παλιούς τους φίλους , να μην επικοινωνούν πια μαζί τους παρά μόνο όποτε τους χρειάζονται (δηλαδή τις γιορτές και τα καλοκαίρια). Το θέμα είναι πως όταν γυρνάς πίσω μετά από αυτά τα τέσσερα χρόνια είσαι μόνος σου..
   Επιπροσθέτως πιστεύω πως νιώθεις ότι χάνεις πράγματα από την οικογένεια σου , πολλά δεν στα αναφέρουν στο τηλέφωνο για να μην στεναχωρηθείς και όταν επιστρέφεις νιώθεις πως θέλεις έστω την πρώτη ημέρα να προσαρμοστείς ώστε να ακολουθήσεις τις εξελίξεις..Όσο αφορά τώρα το θέμα της σχέσης θεωρώ πως ελάχιστοι καταφέρνουν να αντέξουν μια τέτοια δοκιμασία καθώς τόσα χρόνια τα έβρισκαν όλα έτοιμα και εύκολα. Αν αξιοποιήσεις όμως σωστά την απόσταση τότε ίσως σε ανανεώσει. Είναι φυσικά ένα θέμα το οποίο θα αναλυθεί μεμονωμένο σε άλλο άρθρο.
   Συμπερασματικά λοιπόν η φοιτητική ζωή και η ανάλυση της είναι υποκειμενική καθαρά.. Άλλοι έχουν την πεποίθηση ότι ήταν τα καλύτερα τους χρόνια ενώ μερικοί πιστεύουν ότι θα περνούσαν καλύτερα αν είχαν σπουδάσει στην πόλη τους.Το ζητούμενο είναι να αποδεχτείς την επιλογή που σου δόθηκε (είτε σπουδάζεις εκτός είτε όχι) και να προσπαθήσεις να εκμεταλλευτείς στο έπακρον τα θετικά παραμερίζοντας τα αρνητικά...Εξάλλου μία φόρα μπορείς να βιώσεις αυτήν την εμπειρία οπότε φτιάξε την όσο το δυνατόν καλύτερη..

1 σχόλιο:

  1. Κατά κάποιο τρόπο , ωριμάζεις σε μερικά θέματα (όσο αφορά το σπίτι) , εκτιμάς τα χρήματα τα οποία σε στέλνουν (ή άλλοτε βγάζεις μόνος) και συνειδητοποιείς ότι αυτά που σου προσφέρουν στο σπίτι είναι ανεκτίμητα! Δεν θα αναφερθώ στα ωραία πράγματα του να μένεις μόνος σε άλλη πόλη διότι λίγο πολύ κάποια στιγμή θα τα ζήσουμε όλοι σε διάφορα στάδια της ζωής μας.

    Ν.Π.
    SunCity!

    ΑπάντησηΔιαγραφή